Kategoriat
Uutiset

”Suomen arkkipiispa mursi Venäjän presidentin solisluun”

UUTISET

Kuinka Suomen arkkipiispa mursi Vladimirin Putin solisluun tai miksi presidentillä on sellainen kävely

Vuonna 1992 Pietarin varakuvernööri Vladimir Putin tuli Turkuun ja toi mukanaan suuren valtuuskunnan, joka koostui lähinnä Nevan kaupungin piiripäälliköistä.

Ohjelma oli erittäin kiireinen, mutta virkamiehillä oli vielä aikaa viihteeseen, esimerkiksi jalkapalloon.

Ensimmäisen joukkueen kapteeni oli tietysti Vladimir Vladimirovich. Siihen kuului Turkuun saapuneita Pietarin asukkaita, erityisesti Georgy Poltavchenko. Toista joukkuetta nimeltä ”Arkkipiispan pojat” (Piispan pojat) pelasivat suomalaiset: arkkipiispa John Vikström, Turun silloinen pormestari Juhani Leppä ja muut.

-”Putin pelasi tietysti hyökkäävästi. Hän rakasti aina maalia ”, Juhani Leppä kertoo.

Ottelu oli itsepäinen. Kaikki halusivat voittaa, ja kentällä kiehui intohimoa. Yhdessä vaiheessa Putin ja arkkipiispa Vikström ryntäsivät palloon ja …

-”Vikström, ilmeisesti, kompastti Putinin vahingossa”, muistelee Leppä, ”hän putosi ja, kuten myöhemmin kävi ilmi, murtasi solisluun.”

Putin valitti voimakkaista olkakipuista vasta seuraavana aamuna.

”Vuonna 2013, kun Putin oli täällä viimeisen kerran, hän otti käteni ja pyysi minua koskettamaan hänen solisluitaan. Löysin melko suuren kolhun. Sanoin hänelle, että jos Turku rikkoo, niin myös Turku korjaa. Olemme avanneet täällä uuden sairaalan urheilijoille. Mutta hän vastasi, että solisluu oli jo leikattu ”, Leppä hymyilee.

Leppä ei muista, menikö Putin heti Turun lääkäriin tapauksen jälkeen. Seuraavana päivänä koko valtuuskunta palasi Pietariin.

”Puhuin kerran urheilulääkäreidemme kanssa, ja aloimme vahingossa puhua Putinin kävelystä. Kun kerroin heille tapahtuneesta, he sanoivat luottavaisin mielin, että hän käveli hieman oikean olkapäänsä eteenpäin solisluuvamman vuoksi. Ajattelin, että se voi johtua judosta, mutta lääkärit ajattelevat toisin. ”

Lähteet: https://vk.com/visitsuomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *