Kategoriat
Uutiset

”Suomi ja Venäjä kilpailevat yhdessä Keski-Euroopan matkailijoista”

UUTISET

Uusi matkailukohde yhdistää Saimaan alueen ja Pietarin

Matkailun kehittämisorganisaatiot kehittävät uutta strategiaa, jonka mukaan Saimaan alue ja Pietari tulisi yhdistää yhdeksi turisti reitiksi. Tähän suuntaan suuntautuvia pakettimatkojen tarkoitus on myydä erityisesti Keski-Euroopasta tuleville matkailijoille.

Saimaan alue, Pietari ja Leningradin alue muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joka yhdistää kaksi vastakkaista maailmaa. Se on kahden maailman ja kahden eri kulttuurin vetovoima! kertoo Lappeenrannan matkailun kehittämisen osaston johtaja Mirka Rahman.

Rahmanin mukaan turistit löytävät Suomen puolelta ulkoilua ja harrastuksia Saimaalta: Lappeenrannan, Imatran, Mikkelin ja Savonlinnan kaupungit osallistuvat projektiin. Venäjältä – Pietari ja Leningradin alue näyttävät ja kertovat historia, sekä menneisyyden elämää. Hanke sai virallisen nimen ”Saimaa – Pietarin matkailukäytävä”.

Matkailuteollisuus toivoo avaavansa rajan ennen tämän vuoden loppua. Uusien matkapakettien pitäisi olla valmiita syksyyn 2021 mennessä ja ne tulevat myyntiin keväällä 2022.

LÄHTEET: https://yle.fi/uutiset/osasto/novosti/finlyandiya_i_rossiya_vmeste_poboryutsya_za_turistov_iz_tsentralnoi_yevropy__novoe_turisticheskoe_napravlenie_obedinit_saimenskii_region_i_peterburg/11963869

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *